File Buddy 8 logo
File Buddy og Launch Services

Hvordan droplets og genvejsmenu plug-in virker
File Buddy droplets og File Buddys genvejsmenuplug-in virker begge ved at sende emner til File Buddy sammen med instruktioner om, hvorledes disse emner skal behandles. Når en droplet eller File Buddys genvejsmenu skal sende arkiver til File Buddy, anvender de en del af operativsystemet kendt som Launch Services for at finde en reference til File Buddy, som de bruger til at sende emner der skal behandles til File Buddy.

Hvad kan gå galt
Der er desværre tidspunkter, hvor Launch Services ikke kan finde File Buddy (ja, selv når det er åbent), og returnerer i stedet for en "programmet blev ikke fundet" fejl. Når dette sker, fejler File Buddys genvejsmenuplug-in uden at reagere og gør ingenting. File Buddy droplets viser en advarsel, der gør opmæksom på, at File Buddy ikke blev fundet.

Hvorfor kan File Buddy ikke blive fundet
Der er to muligheder:

For det første, er en ny kopi af File Buddy blevet installeret men aldrig startet, kan Launch Services ikke finde det, til brug for andre programmer. Dette er en del af en sikkerhedsforanstaltning implementeret af Apple i Mac OS X 10.3.5 for at forhindre potentielt destruktive programmer i at blive startet uden dit vidende.

For det andet, er det en generel opfattelse blandt udviklere, at Launch Services, som mange andre dele af Mac OS X, kan blive forvirret sommetider. Det vides ikke om dette skyldes korruption i Launch Services database, forkerte emner i Launch Services, eller en fejl i Launch Services, når det søger efter sin database. I alle tilfæde, der et tidspunkter hvor Launch Services efter alle solemærker skulle kunne finde et program som File Buddy, men påstår det ikke kan.

Dine muligheder
Nu hvor du kar fået lidt teknisk baggrund kan du prøve dette. Husk, at du faktisk ikke skulle behøve at gøre dette, men Mac OS X er ikke uden problemer, så prøv dette:

Sørg for kun at have en kopi af File Buddy 8 installeret. Hvis du skal fjerne overflødige kopier, så flyt dem til Papirkurven og tøm den. Når du har fjernet de ekstra kopier af File Buddy, så start den resterende kopi ved at dobbeltklikke på den. Dette sikrer, at den resterende kopi er den "betroede." Løser dette ikke problemet...

Alt-træk File Buddy til en anden mappe for at få Finder til at lave en kopi at det. Dette får Finder til at opdatere Launch Services database. Når kopieringen er færdig kan du trække kopien til Papirkurven og tømme den. Virker dette ikke...

Du kan blive mere stædig. Stædig betyder at slette Launch Services database og genstarte. Dette har kunnet løse problemer som disse tidligeret. Jeg var faktisk nød til at gøre det forleden, fordi mine droplets ikke kunne finde File Buddy. Der er dog ulemper ved at blive stædig. Sletter du Launch Services database:

• Vil ingen af dine programmer være anset for at være betroede, indtil de er blevet startet mindst en gang. Det betyder, at første gang et program startes indirekte ved at åbne et arkiv, der åbner programmer, får du vist en advarsel, der spørger om du vil tillade at starte programmet. (Åbnes programmer ved at dobbeltklikke på dem, vises andvarslen ikke.)
  • Har du ædret på hvilke programmer der åbner bestemte typer arkiver ved hjælp af Finder's Åbn med... i et Vis info-vindue, vil alle disse ændringer gå tabt.

Beslutter du, at den stædige metode af en eller anden grund er nødvendig, skal du gøre dette:

1. Vælg Oprydning > QuickView™ > Caches i File Buddy's oprydningsmenu.
  2. Vis indholdet af mappen /Library/Caches og find dette arkiv:
    com.apple.LaunchServices.6B.csstore
  3. Tryk æble-slet for at flytte det til Papirkurven (eller flytte det et andet sted hen). Finder vil bede om administrator adgangskode, før den flytter det.
  4. Genstart din Mac.